Sada će im ovdje biti baza i odavde će planirati i odlaziti na nastupe. Delilah je imala također slobodne dane jer je vikendima odlazila prozračiti svoju kuću i zaliti cvijeće, otići u svoju crkvu i naći se s prijateljicama. Savannah je radila na novim pjesmama i tiho je pjevušila uz gitaru sjedeći pored bazena. Na sebi je imala bijelu, čipkanu, pamučnu haljinu koja joj je divno isticala preplanulu put i crnu kosu. Ispod nje je imala samo donji dio bijelog kupaćeg kostima jer je namjeravala kasnije malo plivati. Pored sebe je imala bilježnicu i olovku i stalno je nešto zapisivala trudeći se da pjesma bude što bolja i životnija. Odjednom, pored nje stvorio se Everett. – Bok, Love, dobra pjesma, bit će hit – rekao je gledajući je ispod oka. Činio se pomalo mrzovoljan, stezao je čeljust. – Moraš se prestati ovako pojavljivati Everett, ne želim te ovdje – rekla je ljutito i bacila olovku. – Nije te bilo u gradu zadnjih dana, gdje si bila? – Ne tiče te se, moji odlasci i dolasci moja su privatna stvar. Ti uistinu nemaš ništa s tim. Pomiri se, ja nisam dio tvoga života, kao što rekoh, izabrao si. -Predivno izgledaš, bila si na ljetovanju s nekim? – Da, jesam, a i tebi bih preporučila. I tvojoj zaručnici također, malo je bljedunjava, godilo bi joj.

Dat ću vam broj turističke agencije preko koje smo mi putovali – bila je svjesna da blebeće, ali njegova blizina ju je izluđivala. Bio je odjeven u ležernu košulju i isprane traperice koje su lijepo slijedile liniju njegovih dugih nogu. Bile su klasičnog kroja, ali pristajale su mu odlično. Nije voljela na muškarcima uske traperice koje su bile pripijene ispod koljena, ali on takve nikada ne bi ni odjenuo. Bio je klasičar, u svemu, ali u onom najboljem smislu te riječi. Sve je kod njega bilo fino usklađeno, baš onako kako treba. -Nema razloga da budeš ljubomorna. Došao sam razgovarati s tobom kako sam ti i obećao. – A ja sam rekla da nemamo o čemu. Ti si završeno poglavlje moga života. -Zašto si onda tako emocionalna, zašto te vrijeđa i samo moje prisustvo? Da sam ja to što ti kažeš, bila bi potpuno ravnodušna prema meni, imala bi nekoga pored sebe, hrpu dječurlije. Imao je pravo, naravno, ali nije mu bila spremna to priznati.

– Ljutnja i ljubav nisu iste emocije Everett. Vrijeđa me tvoje prisustvo jer mi izaziva loše uspomene. -Samo loše? – pitao je on i zakoračio bliže nje. – Naravno da ne, ne samo loše – rekla je ipak. A on se približio još bliže i odjednom je ponovo bila u njegovom naručju. Počeo ju je ljubiti, a ona mu se nije mogla oduprijeti. Skinuo joj je pamučnu haljinu preko glave i nije se pobunila. Skinula je i ona njegovu košulju. Stajala je pred njim samo u donjem dijelu kupaćeg kostima i priljubila je grudi na njegove. On je glasno uzdahnuo i oslobodio se ostatka odjeće te ih povukao u bazen. Ljubio joj je lice naslonivši je na zid bazena i ovio joj noge oko svoga struka. I ona je usnama skupljala kapljice sa njegovih trepavica, mučila ga poljupcima po vratu, grudima. Povratka nije bilo, ali svejedno je šapnula. – Prestani Everett, zažalit ćeš zbog ovoga poslije. Vrati se zaručnici, još nije kasno. On je samo još više pojačao stisak svoga tijela na njeno i rekao: – Ne želim nju, želim tebe, sada. I ona je popustila, popustile su zapravo brane u njoj. Nije je bilo briga, hoće li trajati sada ili zauvijek, samo neka traje. Poslije, ušli su u kuću, ona se zagrnula laganim ogrtačem, mokra kosa joj se kovrčala oko lica, a on se odjenuo i sjedio u kuhinji pijući nešto hladno. Gledala ga je tamo i pitala se kako bi bilo da je tamo svaki dan, da se budi uz njega i odlazi na počinak s njim. Puste želje, najbolje da zaboravi. – Najljepša si žena koju poznajem – rekao je i povukao je sebi u krilo. Bila je rumena u licu, nije imala ni trunčice šminke, kosa joj je bila u totalnom neredu, a njemu je bila najljepša. – Zašto si onda odabrao totalno suprotan tip žene da s njom provedeš život. – Zato što nisam želio cijeli život gledati nekoga sličnog tebi. Zar ne razumiješ, ni jedna od njih ne bi bila ti, tek kopija. – Kada je svadba? – pitala je iako nije željela znati. Krajem godine -rekao je mrtvo hladno kao da pričaju o vremenu. Sada stvarno više nije imala iluzija, on je definitivno odlučio s tom ženom podijeliti život. Odlučila je ostati pribrana iako se u njoj sve srušilo. – Rekao si da želiš razgovarati o nečemu. Molim te reci pa onda idi. – Dobro, htio sam ti reći da onoga ljeta kada sam se spremao na fakultet ništa od svega nije bila moja odluka. Roditelji su mi dali opciju ili ću otići u onaj sportski kamp preko ljeta ili će me ispisati sa fakulteta. Bio sam spreman i to učiniti, ispisati se i ostati s tobom, ali bio je tu još jedan uvjet. Ako ostanem, prekinem školovanje i odlučim odgajati naše dijete oni će mi uskratiti i dom i financijsku potporu. Iskreno, nisam znao kako da to sve podnesem sa osamnaest godina – rekao je. – Pa si otišao, i ostavio mene da odlučim i pobrinem se o svemu. Bila sam usvojeno dijete siromašnih roditelja i nisi se htio boriti za mene.

Stranice: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22