Poslao joj je stari CD koji su slušali one godine kada su bili zajedno, a ona ga nije mogla prestati vrtjeti i slušati, prisjećajući se svega što je bilo lijepo tada. Sjetila se kako bi otišli na obalu jezera, sa dekicom za piknik i ležali tamo satima, gledajući u nebo i maštajući o budućnosti. Ona bi mu pjevušila svoje pjesme, a on bi za svaku rekao da je izvrsna i stvarno je to mislio. Kako su se ljubili, mladalački, gladno, kao da ne postoji sutra. I kako su zaboravili na sve pa i zdrav razum i našli se u situaciji koja ih je na kraju i razdvojila. Savannah nikada neće zaboraviti bol koju je osjećala kada je čula da je otišao iz grada ni ne pozdravivši se s njom. Plakala je kao da je u njoj nastao izvor tuge koji se samo prelijevao i nije želio presušiti. Nikada u životu nije bila tako tužna. A onda je odlučila – Dosta je toga, učinit ću nešto vrijedno od svoga života. Otići ću iz ovoga maloga grada i početi ono o čemu sam sanjala. Otišla je u Nashville i upoznala neke ljude koji su u njoj vidjeli potencijal. Rekla im je da je ne zanima country glazba, ali njezin prvi veliki hit bio je sa blues primjesama, pjesma posvećena Elvisu Presleyu i Jugu.

Pjesma je bila ogroman hit i dobila je prestižnu nagradu za nju, album se prodao u milijunskim primjercima. Bila je tako sretna, tako ispunjena. Jedno vrijeme Everett više nije bio u fokusu svih njenih razmišljanja i osjećaja. Izlazila je i sa drugim muškarcima, ali nikada se nije vezala ni za koga. Ljubav je pospremila u neku ladicu koju nikada nije otvarala, a u njoj je bio samo Everett. Kada je počela raditi sa Ashley i zbližila se s njom, sve joj je ispričala pa su satima analizirale njene osjećaje i Everetta i njegove postupke. Činilo joj se da joj je karijera zamijenila sve ono što je izgubila izgubivši njega. Pitala se kako je on živio sve ove godine. Sam je rekao da je ona razlog što tako dugo nije razmišljao o zasnivanju obitelji. A ovo sada prikazivao je kao neku logičnu posljedicu svega i nastavak upravljanja svojom karijerom. Nikada nije rekao da voli tu ženu, ni jedan jedini put. Ali što ona ima od toga? On će provesti svoju odluku, jer je takav. Jer je obećao, jer je došlo vrijeme, jer mu je tako zgodnije? Kako žalosno! Ali ako je tako odlučio, neka mu tako bude. Sve ono što je govorio, kako je neće pustiti ovaj put, puste priče. Ovi njegovi podsjetnici na njih, samo su je mučili. Željela je da je potpuno ostavi na miru, da zaboravi, da krene na svoje nastupe i nastavi sa svojim životom. Ima Ashley i Delilah, a sada i Vivien. Možda jednoga dana zavoli nekoga drugoga. Možda kada se on oženi prestane razmišljati o njemu jednom zauvijek. Može li se ljubav zaboraviti, preboljeti, nadrasti? Može ii krenuti dalje i stvoriti dom s nekim drugim? Vrijeme će pokazati.

***

Nastupi koje je organizirala bili su fenomenalni. Dogovorila je koncerte u manjim dvoranama i jedan dio koncerta je bio samo sa akustičnom gitarom. Gledala je publiku u oči, čitala im emocije na licu, a bilo je i pjesama u njenom žestokom stilu gdje bi cijelu dvoranu digla na noge, svi su pjevali u glas, atmosfera je bila magična. Na turneju je pozvala i Vivien, a ona je bila oduševljena i tako beskrajno zahvalna na toj prilici. Stalno je zahvaljivala Savannah, a ona joj je rekla: – Ja trebam zahvaliti tebi što si pristala. I uistinu je bila presretna što je majka s njom. Uopće joj nisu trebale probe, ona je bila takva profesionalka da joj ništa nisi trebao objašnjavati. Sve njene tekstove je znala napamet jer je rekla da prati njenu karijeru od samih početaka. Savannah je ponekad došlo da zaplače od sreće što je ta žena napokon ušla u njen život i često se pitala zašto to nije ranije učinila. Valjda se bojala njene osude, da če je odbaciti, prezreti zbog onoga što je odlučila tada. Ali Savannah nije osjećala ništa od toga, samo duboku ljubav i zahvalnost na tom prekrasnom daru sudbine.

Nakon nastupa u Dallasu, u garderobi ju je dočekao buket cvijeća. Bilo je to obično poljsko cvijeće, kakvo joj je Everett uvijek brao dok su šetali i provodili vrijeme zajedno. Znala je da je od njega. Pitala se u kojoj cvjećarni je našao nešto takvo i udahnula njegov prirodni, slatki miris. Ashley i Vivien su bile u drugoj garderobi pa je ona malo prilegla na sofu da se odmori nakon nastupa, a onda je kroz lagani san čula da se otvaraju vrata. Nije obraćala pažnju jer je mislila da je netko od članova benda ili njih dvije. A onda je osjetila poljubac na usnama i miris kakav je nosio Everett. Naglo je otvorila oči i ugledala ga iznad sebe. – Otkuda ti ovdje? – pitala je sada potpuno razbuđena. – Bio sam poslovno u Dallasu pa sam vidio plakat za nastup i došao te vidjeti – odgovorio je.

Stranice: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22