Dođi ovdje, sjedni i ispričaj mi što se dogodilo. – Ništa se nije dogodilo, sve se dogodilo. Ne znam što da ti kažem. – Everett? -pitala je Samo Ashley dodajući joj veliku čašu punu nekog mirisnog pića. – A tko drugi? – rekla je Savannah. – Gdje mi je bila pamet Ashley? – Nemoj se tako ubijati Savannah. Sada se možda viđate svaki dan, za dva mjeseca možda ga uopće nećeš viđati. A možda upoznaš nekoh super tipa i potpuno zaboraviš na njega – tješila ju je Ashley onako kako je znala. – Stvarno? Nekako sumnjam u to. Ali hvala ti na optimizmu. Probat ću se držati kuće, skladati i reći Delilah da na ulazu stavi natpis ‘gradonačelniku ulaz zabranjen’ – pokušala se šaliti. Hvala ti na koktelu, upravo mi je to trebalo.

– Nema na čemu. Daj da odemo negdje na more, malo se zabavimo. Moramo otići iz grada na kratko. Neka se gradonačelnik pita gdje si -predložila je Ashley. – Imaš pravo, upravo to nam treba. Odmor u tropskom raju. Počni tražiti! – složila se Savannah i zavalila u ležaljku. Ashley je također legla i uskoro zadrijemala kraj nje na drugoj ležaljci, a Savannah se počela prisjećati … Bila je u trećem razredu srednje škole i bila je zadovoljna svojim životom. Nije imala baš puno ženskih prijateljica. Sve djevojke mislile su samo na odjeću, šminku i dečke, a ona samo o muzici. Odijevala se malo drugačije, više rokerski, manje kao princeza iz Disneyevih crtica kao ostale cure. Zbog toga je bila pomalo izopćena, ali nije se osjećala usamljeno. Njihove priče bile su joj dosadne, njihova odjeća smiješna. Ona je nosila široke majice sa nazivima bendova, poderane traperice, nije ravnala i bojala kosu, šminkala se minimalno i drugačije od njih. Zato je odlučila osnovati bend i družiti se sa ljudima sličnim sebi. Bili su to tako slatki počeci, shvaćala je sada. Našla je ljude koji su razmišljali kao i ona i počeli su nastupati na školskim priredbama i maturalnim zabavama. Tako su jednoga dana dobili poziv za nastup u otmjenoj školi za učenike trećeg i četvrtog razreda i nemalo se iznenadili. Nudili su im super novac i bili su oduševljeni. Pripremali su se vrlo ozbiljno i stvarno se veselili nastupu. Kada su došli, tamo je bila hrpa bogatih mladića i djevojaka odjevenih kao na nekoj modnoj reviji. Ali unatoč tome bili su samo klinci koji su se htjeli dobro zabaviti. Oni su bili jedan od tri benda koji su nastupali i bili su posljednji na redu. Popeli su se na pozornicu i počeli sa svirkom. Svi su se ludo zabavljali, a Savannah je u publici primijetila plavokosog mladića koji ju je netremice promatrao. Bio je to Everett. Kada su završili s nastupom i spremali stvari u auto, prišao joj je i rekao:

– Odličan nastup, imaš zbilja moćan glas. – Ja sam Everett Cooper, a ti? Volio bih izaći s tobom jednom, što kažeš? – pravio se ležernim, ali vidjela je da mu je trebalo dosta hrabrosti za takav pristup. Htjela ga je malo zafrkavati pa je rekla: – Ja sam Savannah Love Davis. Oprosti, ne izlazim sa dečkima iz ovako otmjenih škola. – Onda ništa – želio se povući, a ona je brzo rekla – Šalim se, evo ti broj pa me nazovi – i napisala mu broj telefona na ruku flomasterom . Tako to rokerice rade – mislila je tada. Sada joj je to mamilo osmijeh na usne, sjećanja kako su bili mladi, zeleni u svemu. Nazvao ju je čim je kročila u kuću. Šuljala se stepenicama u svoju sobu, kada je telefon zazvonio tako glasno da joj se činilo da ga čuju i u drugoj državi. Potrčala je i javila se šaptom – Molim? – Hej, Everett je. – Zar je zabava već završila? – pitala je. – Za mene je, jer ti više nisi tamo – rekao je on, a ona je umalo propala kroz pod od uzbuđenja. – Sviđaš mi se Love – rekao je u slušalicu, a nju je oblilo rumenilo. Povukla je telefon u svoju sobu i tiho s njim razgovarala gotovo do zore. Bilo je to kao udar groma, bum, i zaljubila se za cijeli život. Sada dok se prisjećala svega što je bilo i kako su započeli svoju vezu koja je trajala sve do mature, obuzimala ju je tuga jer se činilo da je sve bilo protiv njih. Bili su premladi za nešto ozbiljnije, imali su planove za budućnost i morali su poći svatko na svoju stranu. Bila je toga svjesna čak i tada, ali nadala se da će nekako, nije znala kako prebroditi sve to, zajedno. Ali nisu. Ashley i Savannah otputovale su na tjedan dan i to na Maldive. Izvrsno su se provele i Savannah je uistinu zaboravila na Everetta i svu tu zbrku oko njega. Sada je bila uvjerena da se samo mora držati što dalje od njega i sve će biti u redu. Prepustit će ga onoj njegovoj zaručnici koju si je odabrao i pustiti ga da živi svoj život. Ako treba angažirat će nekoga tko će joj čuvati imanje i ne puštati svakoga na njena vrata. Izgleda da si je on zamislio kako može samo tako doći, naprosto se pojaviti i nikom ništa. Nije znala što želi od nje.

Ali on je očito znao. Savannah se Oprostila sa Ashley prije tjedan dana i dogovorile su se da će ponovo doći kada završi svoj redovan godišnji odmor.

Stranice: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22