Nadgledala ju je da li se pridržava liječničkih savjeta i iako je Delilah zbog svega toga negodovala, vidjela je da joj njena pažnja puno znači. Toliko se bila uplašila zbog nje, da će je izgubiti, ali na sreću sve je prošlo dobro i nakon nekog vremena opet je bila ona stara. Njena Asistentica Ashley je cijelo vrijeme bila uz nju i pomagala joj vozeći Delilah na preglede i kontrolu kod liječnika, a jednoga dana došla je kući sva u sedmom nebu. – Savannah, upoznala sam jednog divnog muškarca. Liječnik je i pozvao me van. – A kako se zove taj predivni muškarac – smiješila se Savannah. – Finch Stratton, znaš kako je zgodan! – Finch Stratton, šališ se? – uzviknula je Savannah. -Što, zar ga poznaš? – začudila se Ashley. – To je najbolji Everettov prijatelj još iz školskih dana, nekada sam ga mrzila najviše na svijetu. -Zašto? – pitala je Ashley. – Zato što nam je pokvario svaki drugi spoj. Svaki put se šlepao za nama, obožavao je Everetta i mene je smatrao uljezom u njihovom prijateljstvu. Ali dobar je Finch, zar je liječnik sada? – Da i to kardiolog! – Pa, sretno, nadam se da će vam izlazak proći dobro. I prošao je. Ashley se zaljubila preko ušiju, Finch također. Everett i ona su se smijali toj koincidenciji, da se Ashley zaljubila baš u njegovog najboljeg prijatelja. Nekoliko puta su svi zajedno izašli i Savannah ga je zadirkivala prisjećajući se vremena kad su bili mladi. – A sada sam ti ja morala naći i curu Finch. Što bi ti da ti nisam dovela Ashley. On je samo klimao glavom i zaljubljeno gledao Ashley. Iskreno, bili su divan par, on crnokos i visok, ona plava, izgleda modela sa naslovnica. Izgledali su sretni i Savannah je potajno priželjkivala da ostanu zajedno kako bi joj Ashley bila blizu zauvijek.

Nakon nekoliko mjeseci veze, Finch je zaprosio Ashley i ona je pristala te su sada bili zaručnici i počeli živjeti zajedno. Ona i Everett već su bili u pripremama za svoje vjenčanje i Ashley i Finch će im biti kumovi na svadbi. Delilah je najavljivala da će ona kuhati, ali joj je Savannah rekla da neće i da će biti počasna gošča te će samo sjediti i uživati u zabavi. Rekla joj je da pozove i svoje najbliže i da će im rado svima omogućiti smještaj taj dan. Delilah je opet bila skromna i vrtjela je glavom u nevjerici, ali Savannah je nastojala. – Tebe mora da je poslao Bog na moj životni put, djevojko – rekla je Delilah. – Pa naravno Delilah, mene na tvoj, a tebe na moj, ne zaboravi to – rekla joj je Savannah grleći je. Nešto kasnije te godine i njena majka Vivien upoznala je muškarca imenom Mare Tremaine s kojim je ušla u vezu i činila se sretnom i ispunjenom. Njegova djeca već su bila odrasla i otišla od kuće, a on je nedavno doselio iz Detroita gdje je radio i vratio se kući. Upoznali su se u pošti. – Pa tko još ide u poštu, ne obavljaju li danas svi sve što trebaju online – smijala se Savannah. – Pa, mi ne. Stajali smo tako u redu i zapodjenuli razgovor i tako, riječ po riječ … Pozvao me na večeru, a ostalo je povijest – rekla je Vivien i sama pomalo iznenađena. Savannah je bilo uistinu drago zbog nje, željela joj je svu sreću ovoga svijeta i da joj ta veza bude ono što želi. Upoznala je Marca i činio joj se kao pristojan muškarac, pomalo tih, ali dobar i nježan prema Vivien. Gledao ju je očima punim obožavanja i Savannah je znala da će joj biti dobro s njim. Ona i Everett uživali su u danima svoje najveće ljubavi.

Jednom su na ulici naletjeli na Annaleigh, koja je kada ih je vidjela prešla na drugu stranu ceste. Savannnah je čula da se nedugo nakon prekida sa Everettom, ponovno zaručila i da je svadba zakazana uskoro. I njoj je željela sreću jer ju je i ona kao i svaka druga žena zaslužila. Nije imala ništa protiv nje, ali Annaleigh očito nije bila tako velikodušna. Savannnah je posjetila svoj stari kvart zajedno sa Delilah i pastoru njene crkve uručila ogroman ček sa iznosom dovoljnim da popravi cijelu crkvu, a ne samo klima uređaj. On joj je bio vrlo zahvalan i obećao je da će to napraviti što prije. Savannah je željela još nešto napraviti za zajednicu u kojoj je bilo dosta siromašnih pa je organizirala dostavljanje igračaka, školskih knjiga i donacija lokalnoj knjižnici. Otvorila je supermarket u kojem je hrana bila jeftinija, ali kvalitetna i pomagala djevojkama koje su se rano odlučile na majčinstvo iz ovog ili onog razloga. Željela im je pomoći u opremi, novcu, pelenama ili radnim mjestima ako su to željele. U svojoj kući zaposlila je još ljudi kako bi Delilah olakšala posao, a našla je pomoć i Ashley jer ju je htjela malo rasteretiti da i ona uživa u čarima ljubavnog života. Ipak, i dalje su radile punom parom, Savannah je nastupala i dovršavala poslove kako bi ostvarila obećanje dano sebi da će se više posvetiti Everettu sljedeće godine.

-X-

Kraj godine opet su svi dočekali u njenoj kući samo je tu sada bio i Everett.

Stranice: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22