Delilah ga je tetošila kao da je njezin sin, a i njene majke su ga obožavale. Kako i ne bi kada je bio takav šarmer. Božić je bio bajkovit, puno su šetali, razgovarali, a onda ju je odvukao u svoju kuću i rekao – Obožavam sve tvoje, ali toliko sam okružen ženama, a jedina koju trenutačno želim si ti. – Oh, jadničak moj. Stvarno ti je teško uz svu tu pažnju koju ti svi poklanjaju. -Nemoj me krivo shvatiti, ali želim te samo za sebe. Odveo ju je u spavaću sobu i pokazao joj koliko je voli i želi. Svlačio ju je polako, komad po komad garderobe, polegao je na svoj veliki krevet, razodjenuo se i legao pored nje. Ljubio ju je polako, znalački, šapćući joj najnježnije riječi.

Uzvratila mu je jednako tako, izluđivala ga poljupcima tamo gdje je znala da najviše voli, prolazila mu prstima kroz kosu, ljubila mu vrat, grudi. Preuzela je kontrolu i pokazala mu koliko strastvena može biti, dovela ga je do ludila i zatim zajedno s njim polako se vratila u stvarnost. Ovo je bilo magično. – Znaš, Delilah je rekla da tebi treba žena koja će ti uzavreti krv u žilama. – U pravu je, pogotovo ako je mislila na tebe. Oduvijek je bilo tako, od prvoga dana na onom tvom nastupu. Vidio sam te i gotovo, to je bilo to. Ni jedna druga nije te uspjela zamijeniti, ni na tren. – Oh, ljubavi, i sa mnom je isto tako. Jesam li ti rekla da sljedeću godinu uzimam slobodno od nastupa i svega. Za Novu godinu Ashley će obavijestiti obožavatelje o tome da uzimam stanku. Ona će i dalje komunicirati s njima i raditi na drugim vrstama promocije, ali ja se imam namjeru posvetiti samo nama – rekla je. – To je najbolja vijest koju sam čuo u posljednjih sto godina. A ja imam mnoge projekte koji čekaju sljedeću godinu – rekao je on. -Pomoći ću ti, ako budem mogla, samo reci. – U redu, držim te za riječ.

I održala je svoje obećanje. Nebrojeno puta je s njim obišla gradilišta, odlazila na otvorenja, zajedno su uređivali park koji je bio prijeko potreban u jednom kvartu. Dobro se osjećala u ovom gradu, a i Ashley se super prilagodila. – Onda što sada kažeš o južnjačkim gradovima? – pitala ju je Savannah jednom dok su jele slasne palačinke u jednoj zalogajnici. – Oh, Savannah, obožavam živjeti ovdje. Nikada neću otići. Nemoj me krivo shvatiti, volim ja svoj Boston, ali ovo je nešto neusporedivo s bilo čim. Taj drugi ritam, naglasci koje čujem, mirisi, boje, okusi. I moj Finch – rekla je sanjivo. – Oh, Finch… – zezala ju je Savannah. – Što? Ti nemaš pojma kako je on divan muškarac, pravi džentlmen, ima te staromodne manire, ponaša se prema meni kao da sam dama iz vremena građanskog rata – smijala se Ashley. – Takvi su ti južnjaci, što da ti kažem – rekla je Savannah. Samo pričekaj kad vidiš kako to ima i svojih mana. Recimo kad ne bude uopće htio raditi nikakve kućanske poslove, mijenjati pelene, kad bude htio da ostaneš doma s djecom umjesto da radiš -zezala ju je Savannah. – Nema šanse! – viknula je Ashley, a svi ljudi u zalogajnici su se okrenuli prema njoj. – Ma, šalim se. Bit će sve u redu, vjeruj mi. Finch će ljubiti tlo po kojem hodaš – rekla joj je Savannah i stvarno je to i mislila.

Savannah je zamolila Vivien da joj pokaže gdje je pokopan njen otac, pa su zajedno odletjele u Nevv York i ona mu je odnijela cvijeće na grob. Bio je to emotivan trenutak za nju i bilo joj je drago što je Vivien tu. Ona je rekla da je dolazila redovito kada je živjela u blizini. Voljela je njenog oca i bilo joj je žao što je tako rano otišao. – Mogao je živjeti još godinama da je malo pazio na sebe, ali to je bio on. Svaki dan je živio kao da mu je posljednji – rekla je i povela je sa groblja. – Idemo – rekla je Savannah pa su otišle u grad i ostale još dva dana te se divno provele kao majka i kćer, kupujući u Petoj aveniji, ručajući u divnim restoranima. Odsjele su u hotelu sa pet zvjezdica i iskoristile njihovu spa zonu i uživale u pedikuri, manikuri, frizurama, masažama. Kući su došle osvježene i nasmijane i svi su primijetili koliko su se dobro provele. Savannah je tako voljela Vivien, osjećala je koliko su povezane i slične. Ni u jednom trenutku nije žalila zbog svoga života, sve se tako lijepo posložilo. Možda nije imala najbolji start, ali ipak je netko ili nešto brinulo za nju. Kako bi mogla tražiti više od onoga što joj je život dao. Svaka tuga, svaki korak, sve se isplatilo, višestruko. Zato je bila zahvalna, tako zahvalna na svemu. Duša joj je bila ispunjena.

Savannah je sjedila na terasi svoje nove kuće u koju su se uselili netom nakon vjenčanja koje se održalo prošloga ljeta na obali oceana u pansionu njenih roditelja. Bio je to bajkovit dan kada su jedno drugom izrekli zavjete i započeli zajednički život. Medeni mjesec proveli su u Hrvatskoj, predivnoj zemlji gdje su razgledali glavni grad Zagreb, obišli bajkovitu unutrašnjost i cijelu obalu uzduž i poprijeko. Savannah je vidjela arenu u Puli koju je željela za jedan od svojih nastupa i zarekla se da će to što prije ostvariti.

Stranice: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22