– Umorna sam.

– Pokušajmo udvoje. Nećemo se natjecati, već onako radi zabave.

Rachel ga pogleda s nevjericom.

– Dakako da se nećemo natjecati. Umjetničko klizanje nije mi nikad osobito ležalo, a ti si trostruki dobitnik zlatne olimpijske medalje. Kao što već rekoh, laku noć!

Colin ju je i dalje čvrsto držao za ruku.

– Ali, to je pošteno! Ja sam klizao po tvojim, a ti ćeš sada po mojim pravilima.

– Čemu to, Coline, osim ako me ne želiš poniziti?

– Poniziti!? Glupost? Bit će nam zabavno. Pokazat ću ti!

Ne ispuštajući njenu iz svoje ruke, Colin ju je poveo prema kontrolnim uređajima i uključio glazbu.

– Sada me moraš oponašati. Kretat ću se polako, a ti samo radi isto što i ja.

Dvoranom odjeknu zvuči klasične muzike. Colin povede Rachel prema sredini klizališta neprekidno je pažljivo motreći.

– Ne odustaješ lako – progunđa Rachel. – Nije li to prebrzo?

– Volim te izazivati. Ne znam zapravo zašto, jer inače ne volim tvrdoglave žene.

– Zašto sam ja izuzetak? – upita Rachel žustro.

– Tko bi znao! Nova si ovdje, na novom poslu i prirodno je da si napeta i pomalo nabusita. Želim da se opustiš i uživaš. – Razdragano se nasmiješio.

Iako ga još nije ni dotakla, Rachel shvati da osjeća ritam Colinova tijela u sebi. Pogledi su im se sreli i obuze je čudan osjećaj opijenosti, osjećaj duboko seksualan, koji je u njoj sve uskomešao, zapalio neku nepoznatu vatru. Bilo je to nešto posve nepoznato, nešto što, bila je u to sasvim sigurna, neće nikada zaboraviti. Muzika odjednom prestane, a Colin, kao opijen, pođe prema njoj i uhvati je za ruke. Kao hipnotizirana, Rachel mu se prepusti i on je tada zavrti i ostavi samu u ludom kovitlacu svjetla i boje. Kad je vrtuljak na kojem se u njoj smjenjivao osjećaj oduševljenja i straha napokon stao, Rachel posrne. Colin je hitro dohvati oko struka i okrene prema sebi. Gledao ju je ravno u oči.

– Rachel, bojim se da te moram poljubiti – šapne promuklo.

– Oh, ne, Coline, ne!

Dodir njegovih usana slomi i ono malo preostalog otpora u njoj. Nije mu uzvratila, ali nije se ni protivila. Oslonjena o njegova prsa osluškivala je divlje otkucaje vlastita srca. Udaljivši malo lice od njezina, Colin je pogleda nježno i željno.

– Rachel … – promrmljao je glasom punim divljenja.

Poljubi je ponovno, ovaj put energičnije, i Rachel osjeti kako ga njene usnice primaju, kako je odaju. Nije ga zagrlila, ali usnice nisu mogle sakriti plamen koji je u njoj gorio. Osjetivši to, Colin ih nježno razdvoji. Valovi strasti preplavili su Rachel i ona počne ispitivati njegova gladna usta isto onako strastveno kao i on njena. Krv što je počela tako divlje u njoj kolati nije, dakle, bio strah nego strast. Colin se malo odmakne od nje, ali Rachel se istog trenutka privije uza nj tražeći njegove usne bespomoćno, kao da nema drugog izbora. U njoj je bila samo čežnja za sigurnošću njegova zagrljaja i vatrom strastvenih, slatkih poljubaca. Kad su se napokon razdvojili, Rachel je isprekidano disala. Zapazivši zbunjenost na Colinovu licu, Rachel osjeti kao da ju je netko polio hladnom vodom. Maloprijašnje zanesenosti nestalo je u trenu.

– Ljubiš li uvijek svoje partnerice? – upita Rachel što je vedrije mogla, ali je bila sigurna da je osjetio gorčinu u njezinu glasu.

Maloprijašnji događaj samo je potvrdio njenu pretpostavku da je Colin kronični ženskar. To joj je sada bilo potpuno jasno. Nije samo znala što se to zbilo s njom!

– Gotovo nikad – uzvrati Colin još promuklim glasom. – Ali ti me izbezumiš! Nećeš mi povjerovati, ali to sam poželio čim sam te prvi put ugledao.

Njegove riječi odagnale su njezinu ljutnju. S nevjericom ona odmahne glavom.

– Što je bilo? – upita je Colin nježno.

– Nisam tip žene koja u muškarcima izaziva takve osjećaje.

– Ne vjerujem ti! Prekrasna si u svakom pogledu i nema razloga da ti lažem. Ne možeš ni zamisliti moje olakšanje kad sam saznao da nisi udata.

– Ne gubiš vrijeme, je li, Coline? – reče Rachel, nasloni se na ogradu i upitno zagleda u lice svoga novog šefa. Kako uopće može razgovarati s njim na taj način?

– Ne volim da mi izmaknu dobre stvari. A ja uvijek znam što je dobro.

Rachel još jednom odmahne glavom, kao da se želi osloboditi neke fine koprene koja joj je zastirala misli.

– Coline, ovdje sam samo tri dana i već sam shvatila da je u tebe zaljubljeno devedeset devet posto žena u ovoj školi i u ovome gradu. Nisam baš za otpad, ali nisam ni toliko umišljena da bih povjerovala. Kako si između svih izabrao baš mene?

Colina, čini se, nije zasmetao sarkazam u njezinu glasu.

– Da budem iskren, Rachel, nisam imao namjeru da te baš kujem u zvijezde. Nisam ti ni izjavio vječnu ljubav, nego samo izrazio želju da te bolje upoznam. Tvoj me otpor uistinu privlači.

– Zar ni jedna od tvojih obožavateljica nije pokušala da te na taj način privuče?

– Pa, imao sam jedno ili dva takva iskustva – odgovori Colin dok mu je smijeh u kutovima očiju produbljivao bore. – Ako se ne varam, to nije tvoj slučaj! Ti se ovoga trenutka osjećaš poput miša kojega je mačka satjerala u kut i koji smišlja kako da joj utekne.

Rachel okrene lice od njega da sakrije rumenilo.

– Prevelika sam za usporedbu s mišem!

– Opet se podcjenjuješ! Zar te toliko smeta tvoja visina?

– Zašto te to zanima? – upita Rachel nabusito.

– Zanima me! Što je loše u visini? Ja volim što sam visok.

– Imala sam naporan dan – uzdahne Rachel umorno. – Možemo li nastaviti drugom prilikom?

Na njezino iznenađenje. Colin joj ponovno priđe i zagrli oko ramena. Rachel se odmakne.

– Dobro, ako me se želiš riješiti, odgovori mi na pitanje: zašto ti smeta visina?

– Većina je žena, dakle, bez ukusa i anemična. Šašavice koje znaju samo treptati namazanim trepavicama i glupavo gugutati.

Šašavice poput Anne. Pomisli Rachel postavši odjednom gotovo bolno svjesna da ugodno čavrlja sa čovjekom koji joj je upropastio sestru. Obuzme je očajnička želja da što prije pobjegne od njega.

– Coline, budimo ozbiljni!

– Zar nismo?

Rachel se polako uputi prema klupi. Colin ju je slijedio, i oboje sjednu na klupu.

– Slušaj, Coline – obrati mu se Rachel nakon što je skinula klizaljke. – Nemam ništa protiv flerta, ali u ovoj situaciji uistinu ga ne želim. Shvati da mi je moj posao izuzetno važan i da želim uspjeti u njemu.

– Siguran sam da će ti to poći za rukom, samo ne razumijem što si time htjela reći.

– Mislim da je važno da ostanemo prijatelji, i ne želim ništa više od toga!

– Kako to misliš? – upita Colin, znatiželjno podignuvši obrve.

– Ako se budemo sastajali, počet će priče. Prije ili poslije, optužit će te da me štitiš. A ako se medu nama nešto poremeti, pojavit će se teškoće u našem poslovnom odnosu. Vjerovao ili ne, neki se učenici već zabavljaju na naš račun. Nemam namjeru u tome im pomagati!

Colin se srdačno nasmije.

– Vjerujem ti! Dovoljno je da me jednom vide s nekom djevojkom i odmah počnu pričati. Ali, Rachel, nije važno što misle i pričaju! Želim te bolje upoznati i ne vidim razloga da se povremeno ne bismo sastajali. Neću ti zamjeriti ako me odbiješ, ali daj mi još jednu priliku.

Vragolasto se nasmiješivši, pogledala je tako kao da ga želi upozoriti kako uopće i ne sumnja da će ona pristati na njegov prijedlog. Nisu li, uostalom, sve pristale, pomisli Rachel i ustane. Morat će mu to saopćiti vrlo obzirno. Ne smije ga razljutiti, ali još manje dopustiti da joj se ponovno približi.

– Pokušaj me razumjeti! Sve mi je to posve novo, a imam i nekih teškoća s kojima te još ne kanim opterećivati.

Po izrazu njegova lica vidjela je da ga je uspjela obmanuti. Neka misli da je svemu kriva njena nesretna ljubav! Neka misli što god hoće, samo da ona postigne svoj krajnji cilj!

– Dobro – Colin će pomirljivo – neću te ni na što prisiljavati, ali ti neću obećati da ću se lako predati. Kad opet budeš spremna za razgovor, javi se! Na mojem se ramenu možeš uvijek dobro isplakati.

– Hvala ti! – nasmiješi se Rachel.

– Vidimo se ujutro!

– Da, laku noć, Coline!

Nikad u svojih dvadeset osam godina Rachel nije susrela nikoga sličnog Colinu Knightu. Doimao se tako iskreno i toplo da mu je gotovo povjerovala. I to ona koja je dobro znala tko je Colin Knight! Nikakvo čudo da je prevario neiskusnu Anne. Izgarajući od gnjeva, Rachel je gotovo zaboravila na toplinu Colinova zagrljaja. Gotovo, ali ne i sasvim! Nije mogla zanijekati silnu želju koju je u njoj probudio njegov zagrljaj. Sjećanje na to da je i sama podlegla njegovu šarmu natjera joj krv u obraze. Znala je tko je, znala je što je učinio njenoj sestri. Pa ipak, unatoč svemu tome otvorila mu se kao žedan cvijet kiši. I bez obzira koliko željela to sve zaboraviti, osjećala je još njegov dodir i okus njegovih usnica. Ali, srećom, potpuno je svjesna svoje ranjivosti i zna kakvu bi opasnost za nju značili njihovi susreti. Bila bi prava katastrofa da još jednom ostane sama s njim. Izdala bi tako i sebe i Anne!

Stranice: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17